Category: Makale

Teknoloji ve Güvenlik : Gerçek yaşamda Hack ve Hacker – 3

İlk iki yazımızda genel olarak hacker ve hack tabirlerinin ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştım. Şimdi konuyu soyut durumdan somut bir hale getirelim. Nasıl korunmalıyız ve önlem almalıyız Öncelikle yüzde yüz güvenlik diye bir durum hiçbir zaman yok… more »

Teknoloji ve Güvenlik : Gerçek yaşamda Hack ve Hacker – 2

İlk bölümde anlamları daha açık ortaya koymak için çaba gösterdim. Umarım yararlı olmuştur. Şimdi bunları daha ayrıntılı ele almaya çalışalım. Bugün medya da çıkan haberlerde “XYZ sitesi ABC grubu tarafından hacklendi.” Gibi başlıklar görüyoruz. Bu hac… more »

Sql server backup : Simple script to backup all SQL Server databases

Sql ile yoğun şekilde mesai harcayan kişilerin  çokça ihtiyaç duydukları bir şeydir: " tüm sql server database'lerinin yedeklerini almak"  aşağıdaki blogda karşıma çıkan yazıyı ihtiyacı olanlar ile paylaşıyorum.  Written By: <http://www.mssqltips.c… more »

Bulutunuz Eksik Olmasın

Belki de daha önce hiç duymadığımız fakat son zamanlarda görsel ve yazılı basındaki “Turkcell Akıllı Bulut“ reklamlarıyla iyiden iyiye kafamızda yer eden bir  kavramı ve bu kavramın kimlere neyi sağladığını  açıklamaya çalışalım. Nedir şu “Bulut” dedik… more »

#NetsisBilgiGunleri2012 İzlenimlerim

İzmir Efes Oteli’nde (Swissotel) 13 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilen Netsis Bilgi Günleri’2012 ile ilgili izlenimlerimi bir süredir bu blog sayfalarında paylaşmak istiyordum. Tatili fırsat bilip yazabildim. Makale, başlarken planladığımdan daha uzun… more »
1 2 »