Wpf Teknolojisi

 WPF (Windows Presentation Foundation) görsel olarak yüksek kabileyetleri ile Windows ve Web  uygulamaları oluşturmada yeni nesil sunu sistemidir.

            WPF yeni geliştirilen yapısıyla GDI (Graphical Device Interface) kullanmayıp doğrudan GPU(grafik işlemcisini) üzerinden işlemleri yürüterek daha performanslı olup CPU üzerine düşen yükü azaltmaktadır.

Wpf’de arayüzler xaml yapısını kullanılarak geliştirilmektedir. Xaml yapısı formları tasarlarken normal windows formlara nazaran daha fazla esneklik ve tasarım kolaylığı sağlamaktadır. Wpf ile geliştirilen projelerde yeni nesil windows işletim sistemleri arayüzüne uygun programlar tasarlamak daha kolyadır.

PresentationFramework : Bu yapı wpf araclarını(button,label vs) barındırır.
Presentation Core : Wpf nesneleri dısında özellesmis yeni nesnelere ihtiyaç oldugunda bu katmanda bulunan nesneler kullanılır.
milcore : Wpf araclarının görüntülenmesini saglayan katmandır. Bu katmanda arayüz olusturma kısmında anlatılanlar (GPU nun kullanılması vs ) gerçeklesir.

  Bizlerde entegre programlarında son kullanıcının  kullanım kolaylığını ve işlem performansını  arttırabilmek için geliştirdiğimiz projelerde WPF teknolojisini tercih etmekteyiz.

 

 

 

 

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.
PoorExcellent
(Line breaks become <br />)
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.

Please enter the characters from the image above. (case insensitive)

Array
Trackback address for this post
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.

Please enter the characters from the image above. (case insensitive)

Array