Netsis B2B : İntermobil B2B Projesi

Otomotiv sektörünün önemli yedek parça tedarikçilerinden İntermobil için 2 ay önce başlayan B2B projesi canlı kullanıma alınmıştır.  Netsis Enterprise versiyonu ile birlikte çalışan B2B altyapısı,  İntermobil’in bayi ve müşterileri için verimliliğin önünü açarak, önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir.

Netsis NDI & Script Geliştirme Ortamından Faydalanarak Yapılan  Özelleştirmeler ve Uyarlamalar;

2 aylık bir süreçte Dengenet tarafından geliştirilerek özelleştirilen B2B projesinin detaylarına ait bazı örnekler;

...

Stok; Alternatif Özellik Tanımlama (Kullanıcı Tanımlı Ürün Özellikleri):

Netsis NDI özelleştirme katmanı aracılığı ile  ürünlere ait standart katalog  bilgilerine  ilaveten, kullanıcı tarafından belirlenecek ve birden çok dilde olabilecek, arama kriterlerinin tanımlanabilmesi sağlanmıştır. İlgili ekran örneği aşağıdaki şekildedir.

 

Ürün Bazinda Müşteri Yetkilendirme:

B2B sistemi içerisinde, kullanıcının arama yapabileceği stoklar için Stok hiyerarşisine (anahtar kod) göre, kullanıcı bazında yetkilendirme yapılabilmektedir. B2B kullanıcısı(Müşteri/İç Kullanıcı), bu ekranda tanımı yapılan anahtar kod grubu içerisinde yer alan tüm ürünler için arama işlemi yapabilmektedir.

Stok hiyerarşisi,  İntermobil B2B projesi için, ürün katalog bilgilerinde tanımlı  6  adet grup kodunun birleşiminden oluşacak şekilde uyarlanmıştır. İlgili ekran örneği aşağıdaki şekildedir.

 

Ürün Arama Ekranı :

Tek bir arama ekranı aracılığı ile ürünlere ait olan temel özellikler ve alternatif  tanımlamalar içerisinden arama imkanı sunulmaktadır.

Örneğin; B2B Kullanıcısı, ürünün  markası, Türkçe veya İngilizce adı,kodu, OE numarası, diğer tanımlanan tüm alternatif özellikleri ve açıklamalarına  göre  arama yapabilmektedir. Tek bir arama ekranı ile kullanıcı istediği ürüne çok hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir.

 

 

Sipariş Onaylama :

Kullanıcının sepetine eklediği ürünlerin siparişini oluşturmadan önceki en son bilgilendirme ekranında, ürünler alt alta fiyatları, varsa indirimleri ile birlikte farklı para birimlerinde de listelenebilmektedir. Bu ekranda, müşteri isteğine ve gereksinimlerine göre, Netsis B2B sisteminin dinamik yapısından faydalanarak özelleştirmeler yapılmıştır. Siparişi onayı sonrasında tanımlı olan departman kullanıcılarına ve müşteri  e-mail adreslerine  aynı formatta  bilgilendirme maili sistem tarafından otomatik olarak gönderilmektedir.  E-mail adresleri, dinamik olarak kullanıcı tarafından tanımlanabilmektedir. İlgili ekran örneği aşağıdaki şekildedir.

 

 

Raporlama :

Netsis B2B sistemi güvenlik altyapısı kullanılarak,  kullanıcı ve ürün grubu bazında yetkilendirme özelliği etkin olarak kullanılmış ve Rapor sonuçlarının Pdf, Excel gibi dosya formatlarında  alınabilmesi  sağlanmıştır.

 

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.
PoorExcellent
(Line breaks become <br />)
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.

Please enter the characters from the image above. (case insensitive)

Array
Trackback address for this post
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.

Please enter the characters from the image above. (case insensitive)

Array